Ableton + Akai Pro = Akai APC40

Unul din cele mai puternice soft-uri de productie muzicala si cu siguranta numarul 1 in live performance este Ableton Live. Cu totii il cunoastem, multi dintre noi l-au folosit iar multi il folosesc si in continuare. Pana acum era o mare problema sa iti controlezi Live-ul prin diferite metode neconventionale. Mai cu mouse-ul, mai cu un keyboard sau diferite cai. Am zis pana acum, pentru ca acum Akai Pro impreuna cu Ableton au lansat primul controler dedicat Ableton Live.

Akai Pro APC40 este primul controler dedicat Ableton Live, conceput si creat de Akai Pro impreuna cu Ableton.

front

Despre APC40 putem spune ca este o unealta perfecta care face legatura intre om si computer, care ofera un control total si absolut asupra software-ului in asa fel incat „sucurile creative” sa poata sa curga in voie prin artist. Fie el un producator de muzica electronica, un Dj care remixeaza sau un muzician mai traditional care foloseste Live in studio.

APC40 este in asa fel conceput incat poate fi folosit cu usurinta si de incepatori sau neinitiati in Ableton Live, cat si de profesionisti cu experienta. Nu este foarte pretentios cu „maping-ul”. Doar trebuie conectat prin USB la laptop sau PC si automat sunteti „ready to go”. Deasemenea APC40 este si plug-and-play, asa ca nu trebuie instalate drivere. Practic toata instalarea se face in trei pasi simpli:
1. Incarcati Ableton Live,
2. Conectati APC40-ul la sistem,
3. Setati ca si controller principal in Ableton.

Cei experimentati vor descoperi ca pot atribui fiecare buton de control, fiecare potentiometru, si isi vor putea seta controller-ul in cum doresc, incat sa le fie munca cat mai usoara si la indemana.

Cei de la Ableton au facut o treaba buna ca au ales Akai Pro sa fie constructorul primului controller dedicat. Cunoastem cu toti calitatea foarte buna de care dau dovada produsele Akai Pro, de la seria MPC, MPD, MPK. La fel si APC40 nu lasa loc de pareri negative cand vine vorba de calitatea materialelor folosite, si de constructia lui in general. Carcasa APC40 este constructie solida din metal, cu margini din cauciuc anti-alunecare. Toate butoanele si slider-ele sunt solide si precise construite din materiale premium.

Akai APC40

APC40 vine in pachet cu software-ul Ableton Live Akai Professional APC40 Edition.

Posesorii editiilor standard Live 7 si Live 8 pot deasemenea sa lucreze confortabil cu APC40.
Live 7 impreuna cu ultimul update automatic are suport deplin pentru APC40.

Pe panoul principal APC40 are o matrice cu 40 de butoane care va asigura un acces direct la fiecare secventa de sunet din sesiune. Aceastea sunt dispuse in opt coloane de cate cinci butoane pe coloana. Fiecare buton din matrice poate avea 3 culori, in functie de ce anume se intampla in momentul respectiv cu secventa de sunet atribuita butonului.

APC 40

  • galben – acest buton contine o secventa
  • verde – secventa de pe acest buton canta
  • rosu – pe acest buton se inregistreaza

mixer_sectionConsola mai are si o sectiune de mixer cu un mixer clasic cu butoane care va ofera un control pentru volum, solo/pre-cue, record arm si mute. Pe langa asta mai are si 8 fadere care corespund unor piste in Live. Puteti sa va mutati in stanga sau dreapta pentru a avea acces la urmatoarele canale: noua, zece, etc.

track control Sectiunea Track Control acopera setarile de panoramare si efecte la oricare din cele 8 piste selectate. Sectiunea contine opt butoane rotative fara sfarsit cu inele cu LED-uri si patru butoane: Pan, Send A, Send B si Send C. Butoanele va permit sa selectati ce anume sa controleze butoanele rotative, adica pan-ul sau efectul send. Consola mai are si un buton de Tap tempo ca si un crossfader.

Specificatii:
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Dimensiuni: 429mm x 334mm x 67mm
Greutate: 2.64 Kg
Sursa curent: 12 V (inclus)
Comunicare: USB-MIDI cu inmanare hardware/software
Intrari: USB si doua intrari de footswitch

Compatibil cu Mac sau Windows

Clip Video
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.