Dave Smith Instruments TETRA

Prezentare generala

Tetra este noul synth analogic polifonic de la Dave Smith Instruments. Tetra aduna toate caracteristicile castigatoare de premii ale lui Mopho, le multiplica cu patru si le stocheaza intr-o cutie nu mai mare decat synth-ul prementionat.

Putem spune despre Tetra ca are mai multe personalitati. E un synth analog polifonic pe patru voci, ca un fel de “mini Prophet”. Un synth multitimbral din patru parti, cu iesiri separate, adica pe scurt, patru Mopho-uri intr-o cutie compacta.

tetra angled

Din punct de vedere fizic Tetra e foarte similar cu Mopho, cu patru parametrii asignabili pe fiecare program si un rand de controale dedicate parametrilor celor mai des folositi.

Toti parametri pot fi accesati de pe panoul central. Deasemenea exista si un editor gratuit pentru download pentru Mac Osx si Windows. Butonul “Push It” il gasim prezent si aici la fel ca la Mopho si este un trigger manual care canta note si secvente fara nevoia unui controler MIDI. Semnalul audio este livrat mono, stereo, sau per voce prin cele patru iesiri audio pe conector jack, pe langa acestea mai avand si o iesire de casti.

Comunicarea MIDI se face cu conectori standard MIDI sau prin USB. Iesirea Poly Chain Out este o iesire speciala, dedicata MIDI pentru a putea inlantui mai multe instrumente pentru o polifonie mai mare.

Arhitectura vocilor se bazeaza pe Prophet `08 dar cu un generator de sub-octava pe fiecare oscilator. Semnalul livrat este 100% analogic.

tetra rear

Cand functioneaza in modul Program, Tetra este un sintetizator polifonic cu patru bank-uri cu 128 de programe. Ca si la Prophet `08, fiecare program contine 2 straturi, fiecare strat fiind un patch separat care poate fi folosit pentru a creea sunete combinate sau impartirea claviaturii. Bank-urile 1 si 2 sunt programele din fabrica ce se gasesc pe Prophet`08 iar bank-urile 3 si 4 sunt o combinatie intre Mopho si programe noi.

La functionarea in modul Combo, fiecarei voci dintr-e cele patru ii poate fi atribuit un alt program. Combo poate fi folosit pentru a creea patch-uri polifonice de tip “modular”, unde fiecare voce reda un program diferit cu o mica variatie pe acelasi sunet sau chiar un sunet diferit.

In modul Multi, Tetra devine un modul de sunet multitimbral, capabil sa redea patru parti monofonice pe patru canale MIDI, cu iesiri separate pe fiecare voce. Cuplat cu un secventiator MIDI si un DAW, Tetra poate sa redea aranjamente complexe sau parti de toba analogice cu fiecare parte procesata individual si inregistrata pe pista proprie.

Pana la patru unitati Tetra pot fi legate in lant pentru a obtine o polifonie de 8, 12 sau 16 voci in total. Atunci cand este folosit cu Prophet `08 pana la doua Tetra pot fi conectate in lant pentru o polifonie de 16 voci. In plus, panoul de control al Prophet-ului poate controla aproape toti parametri Tetra, in felu asta Prophet actionand ca o suprafata de control si un programator.

Mai jos aveti un rewiev video din 2 parti destul de complet la sintetizatorul analogic polifonic de la Dave Smith Instruments si anume Tetra.

Partea 1

Partea 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.