Novation AutoMap pentru iPod Touch sau iPhone

Versatilitatea iPhone-ului si al iPod Touch ramane de neegalat, in timp ce tot mai multe aplicatii sunt dezvoltate, impingand limitele produselor celor de la Apple cand vine vorba de functionalitate ca si dispozitive audio profesionale. Aplicatiile de control la distanta nu sunt ceva nou pentru iPod sau iPhone dar daca sunteti un utilizator de Novation AutoMap si aveti si un iPhone, v-ati dori sa puteti controla DAW-ul de la distanta, in special cand instrumentul este la distanta de DAW.

Novation iPhone

Ei bine acum puteti datorita unei aplicatii lansate de curand cu ajutorul careia puteti controla Novation AutoMap direct de pe iPhone sau iPod Touch. Acum puteti transforma iPhone-ul sau iPod-ul Touch intr-un veritabil midi controler cu multe “knoburi” si “fadere” care pot fi usor atribuite la parametrii din orice DAW care permite control MIDI si chiar si in unele care nu permit!

Maping-ul se poate face automat iar capacitatea ”learn-and-clear” permite atribuirea instantanee a functiilor controlerului folosind facilitatea “Click-Touch-Assign”.

Ideal pentru armare de piste sau transport, si control de “master volume” intr-o multitudine de DAW-uri suportate.

Puteti ajunge la soft-ul potrivit destul de repede. Hartile de control sunt plasate automat in categorii depinzand de tip (instrument, mixer etc) pentru rasfoire usoara si selectie de hardware sau software.

Versiunea PRO are si posibilitatea de “drag and drop”, suport de mai multe dispozitive si deasemenea scurtaturi de tastatura QWERTY accesibile prin intremediul dispozitivului d-voastra.

Aplicatia este disponibila deja din luna Iulie la Apple App Store la pretul de 2.99 USD

Pe langa aceasta aplicatie mai sunt multe alte aplicatii interesante legate de productia sau editarea de muzica. O sa va dam inca 2 exemple de aplicatii muzicale cu o mica prezentare video.

Unul care ne-a placut foarte mult este 8Bitone – Un sintetizator si sequencer care simuleaza sunetele pe 8 biti ale computerelor si consolelor de jocuri din anii `80

Echipat cu un oscilator, envelope, arpegiator, LFO si sequencer cu 4 piste, acesta devine un veritabil synth cu care puteti produce sound-uri moderne care sa va completeze productiile.

Acesta costa la Apple App Store doar 8,99 USD

Melodica Matrix Sequencer care aminteste de Yamaha Tenori-on si de Tone Matrix

El costa la Apple App Store doar 0,99 USD

Pe parcurs vom veni cu update-uri la acest articol cu noi aplicatii care ni se vor parea utile sau interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.