Monitoare de studio: ESI UniK (Video)

Seria ESI UNIKIata ca au aparut pe piata noile monitoare de studio de la ESI, cele din seria UniK.

Eu am auzit aceste monitoare prima oara la Frankfurt Musikmesse in 2011, insa nu am putut atunci sa imi formez o parere, avand in vedere ca era un mediu foarte zgomotos, deloc potrivit pentru audierea unor monitoare, iar materialul audio de test nu era ceva familiar.

La inceputul anului 2012 ESI a inceput sa distribuie cel mai mic model din serie, UniK 04, apoi a urmat UniK 05, iar Unik 08 ar trebui sa fie disponibile in vara acestui an.

Desi nu este mediul perfect pentru auditie, avand monitoarele UniK 04 si 05 in magazinul Soundcreation am putut sa observ mai bine caracterul lor si nivelul de detaliu pe care il ofera, ajungand la concluzia ca sunt o alegere foarte buna in gama de pret in care se incadreaza.

UniK 04 au tweeter din matase, iar Unik 05 si 08 au tweeter ribbon care le ofera o fidelitate mai buna pe frecventele inalte.

La momentul acesta nu am apucat sa ascult UniK 08 in alt mediu decat la Musikmesse, cum va spuneam mai sus, dar banuiesc ca vor avea suficient bas pentru orice gen de muzica, inclusiv Dubstep sau HipHop. Pentru UniK 04 si 05 as recomanda un subwoofer, dar nu consider acesta a fi un aspect obligatoriu pentru majoritatea genurilor de muzica, in camere mici.

Pentru mai multe detalii puteti viziona video-ul:

Un comentariu la „Monitoare de studio: ESI UniK (Video)

  • 29 ianuarie 2015 la 12:55 am
    Permalink

    Va salut cu respect!
    Unii zic ca monitoarele de studio, ambele e bine (trebuie) sa fie active. Va rog sa-mi explicati daca e asa, si de ce. Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.