Blue Sky EXO 2.1

Sistem de monitorizare precis, full range si cu un convenabil hub de comanda, toate acestea la un pret foarte mic. Asta spun cei de la Blue Sky despre sistemul lor de monitorizare Blue Sky EXO 2.1. Noi nu ne-am lasat convinsi de spusele lor si am hotarat sa il incercam si sa ne convingem pe propria piele. Rezultatul pot spune ca a fost unul surpinzator desi ne asteptam la mai putin din partea lui.  Hai sa va si  spunem cate ceva despre el.

EXO 2.1

Constructia:

EXO 2.1 dupa cum si numele este un sistem de 2 sateliti si un subwoofer, si in plus fata de alte sisteme 2.1, convenabil mai are si un hub de control  cu un potentiometru de gain si unul de bas plus o intrare de iPOD si o iesire de casti pe panoul frontal. Sateliti sunt de marime relativ mica avand un difuzor neodium de 3” concav si un tweeter de 1” tot neodium protejat de o grila metalica.  Crossoverul din fiecare satelit este pasiv si fiecare satelit este amplificat de un aplificator de 35W situat in subwoofer.  Conexiunile dintre sateliti si subwoofer se fac cu ajutorul unor cabluri furnizate in pachet. Cutia in sine a satelitilor este construita din MDF cu partea  frontala intr-un finisaj negru . Greutatea unui satelit este in jur de 1,3-1,4 kg.  Protectia magnetica din interior permite folosirea satelitilor langa monitoare de tip CRT fara a avea probleme.  Subwooferul are un difuzor de 8” cu rama de aluminiu si bobina de 1.5” indreptat in fata sub o grila din panza neagra si furnizeaza o putere de 90W. Raza de frecvente pentru sub este intre 35Hz si 140Hz -6dB. Ca si greutate el cantareste in jur de 11.5 kg si la fel ca si satelitii este construit din MDF si este asezat pe 4 picioare demontabile, mici, ascutite in jos.

Dupa cum am mentionat mai sus sistemul contine si un hub de control care se conecteaza de sub cu ajutorul unui cablu mini-DIN. Aici veti putea gasi toate conexiunile fizice,toate  intrarile cat si iesirea de casti pe jack mic stereo.  Ca si intrari el are 2 intrari pe RCA, 2 intrai XLR cat si o intrare frontala de iPOD pe jack mic stereo.  Intrarile sunt intotdeauna active ceea ce inseamna ca se pot monitoriza simultan pana la 3 surse separate. O caracteristica foarte practica sau comoda este ca controlul basului se poate controla si de pe hub nu numai din spatele sub-ului ca la alte produse similare, cu toate ca jos langa sub se poate aprecia mai bine balansul.  Dar dupa cum ziceam solutia este atat practica cat si comoda depinzand de utilizator.

EXO 2.1 controler

Test, sunet, comportament

Montajul sistemului este destul de simplu si fiindca aplificatoarele de putere se afla in incinta sub-ului este necesara doar conectarea sistemului  la sursa de curent. Ca si monitoare satelitii au un sound destul de curat, cald , ne-agresiv Sin embargo, nosotros en Casino Shark, estamos para hacer de este viaje lo mas simple posible, ayudandote al traerte toda la informacion que necesitas directamente a tu ordenador, permitiendote tomar la decision con fundamentos sobre donde y que jugar. deloc ajungand in unele situatii cand poate e chiar retinut cand vine vorba de detalii si aici ma refer la o gama de frecvente anume undeva intre 140Hz si 300 Hz, frecvente care nu se fac deloc remarcate la volum mic. Am putea spune ca este ca si cum ar fi lenese difuzoarele si nu ar avea destula putere sa vibreze membrana. Dar toate astea se intampla doar ca sunt folosite la un volum mic, odata cu ridicarea volumului tot sunetul se contureaza mult mai bine si devine complet. Secretul este ca balansul sub-ului sa fie setat de in asa fel incat sa nu atraga atentia asupra sa dar totusi sa redea octavele joase. Punctul in care ar trebui sa fie nivelul de sub este undeva intre pozitiile orei 12 si orei 2 pe potentiometrul de control. Odata setat in felul acesta basul intra frumos si umple foarte natural sunetul. Avand in vedere ca este un sistem desktop noi spunem ca are destula putere si un nivel ridicat de calitate atat pt productia muzicala si mixare la un nivel destul de serios cat si pt redare sau pur si simplu ascultarea unor Cd-uri sau Mp3-uri. De mentionat ca o idee foarte buna este hub-ul de control pt ca la majoritatea sistemelor de monitorizare active mai trebuie un buget in plus pt un controler de volum separat pe cand la EXO este inclus in pachet. Per total despre sound putem spune cu cea mai mare incredere ca EXO are tot ce ii trebuie unui sistem de monitorizare 2.1 si poate inca ceva in plus. Este ideal ca un al doilea sistem de monitorizare in studiouri semi-pro si perfecte pt homerecording, editare muzicale sau home-studio.

Concluzie.

Unii ar spune ca nu este cel mai aratos sistem 2.1 din lume iar altii ar putea spune ca la cei 300 de euro nu estie nici cel mai ieftin din cate exista. Noi putem spune sigur ca suna cel mai bine dintre toate sistemele 2.1 pe care le-am incercat si pentru pretul acesta este cea mai buna valoare pe care o puteti cumpara. Si daca va intrebati cu ce va alegeti daca cumparati aceasta “ratusca urata “? Noi va spunem, cu confort maxim,trebuie doar sa  inchideti ochii, sa ascultati si sa lasati gaura din portofel sa va cante muzica dulce la urechi, pt ca la final stim cu totii ca doar sunetul conteaza.

Pentru achizitie si preturi vizitati pagina dealer-ului

Pentru mai multe informatii vizitati pagina producatorului

14 comentarii la „Blue Sky EXO 2.1

  • 2 septembrie 2009 la 11:40 pm
    Permalink

    Pacat ca nu se pot asculta aceste boxe in Bucuresti. Dupa ceva cautari am ramas la EXO 2.1 si Razer Mako 2.1.

    Pe Razer le-am auzit si se aud superb, au un sunet f. bogat.

  • 21 septembrie 2009 la 11:29 am
    Permalink

    Sistemul Exo 2.1 se poate incerca si in Bucuresti prin intermediul magazinului Esound.

  • 28 septembrie 2009 la 3:53 pm
    Permalink

    Super, o sa va fac o vizita la showroom!

  • 29 septembrie 2009 la 4:45 pm
    Permalink

    Si eu detin aceste monitoare de aproximativ o saptamana si pot spune ca nu regret alegerea facuta, desi mult timp mi-a trebuit pana m-am decis ce monitoare sa cumpar. Am sa scriu totusi un mic review al meu cu niste observatii legate de EXO.
    In primu rand, cei care inca nu au folosit monitoare si se asteapta la o progresare si usurinta mai mare la mixaj dupa cumpararea acestor monitoare …se inseala, eu cel putin m-am inselat:), e nevoie de mult timp pana te poti obisnui cu ele, au un sunet extrem de clar, mai ales frecvetele inalte sunt superbe, dar asta nu inseamna ca te si ajuta sa scoti un mix bun; cu timpul probabil dar de exemplu observ mult mai greu distorsiunile mici pe EXO decat pe boxele mele cu care sunt obisnuit(boxe vechi romanesti; woofer de 6.5″,tweeter normal) ..pentru ca dupa cum spuneam sunt „ultra-clear”. Si de asta e nevoie neaparat de inca o pereche de monitoare/boxe/casti pentru a asculta in paralel, cel putin pana va obisnuiti. Bass’ul este fantastic! nu am nimic de reprosat, dar atentie la poztionarea subwoofer-ului.:). Dupa cum ati mai citit probabil, au o mica „slabiciune” la partea de frecvente medii-joase (pe la 200-300hz din cate am observat eu) dar nu e foarte grava problema, iar la volum mai mare si aceste frecvente sunt redate normal. Poate ca suna aiurea dar eu inca nu am reusit sa scot un mix macar la fel de bun pe eXo ca si mix’urile realizate pe boxe asta dupa prima saptamana, dar cu siguranta voi reusi cu timpul; mentionez ca nici nu eram obisnuit pana acum cu tweeterele poztionate la nivelul urechii si distanta asa mica intre tweeter si ureche(aprox 50cm).
    Atat despre „partile negative”. In rest aceste monitoare ma uimesc zi de zi; e o placere sa asculti muzica(recomand in FLAC!) observ detalii noi chiar si in piesele pe care le-am auzit de sute de ori; si sa numai vorbesc de calitatea sunetului care in sine merita investia chiar si pentru cel care e doar simplu ascultator de muzica. Mentionez aici ca atunci cand e nevoie, suporta si volume destul de mari ba chiar de nesuportat deja daca stai face2face cu ele; dar nici de cum nu sunt destinate pentrecerilor.
    La capitolul imagine stereo, iarasi exceleaza, fapt ce ajuta la panoramarea track-urilor foarte mult. Desi are un ‘sweet spot’ destul de restrans/mic, pentru mine nu prezinta dezavantaj doarece am o pozitie fixa in fata lor.
    Ca sa nu lungesc mai mult, as vrea sa trag o concluzie: MERITA! Trebuie sa spun ca nu sunt deloc expert in domeniu concluziile acestea le-am tras dupa doar o saptamana de ascultare si sunt niste pareri absolut personale.
    Asadar intr-adevar monitoarele nu sunt exceptionale daca e sa comparam cu alte monitoare mai scumpe, dar in categoria lor de pret sunt. Am ascultat si alte monitoare la aprox. aceeasi valoare si in final tot la eXo am ramas si dupa cum ziceam la inceput, NU REGRET.

  • 10 noiembrie 2009 la 2:15 pm
    Permalink

    astazi le ridic de la Esound, prin Soundcreation. Si asta dupa o sondare a pietei de mai bine de 5 luni [deh, bugetul…]. in curand, un review si pe blogul meu! oricum, sunt incatat sa observ si si Adi Despot a luat din gama Blue Sky, stiindu-l mai… pretentios! 😉

  • 11 noiembrie 2009 la 5:11 pm
    Permalink

    gata! le am! suna incredibil incredibil incredibil! merita toti banii. am pus un link de la review-ul meu si catre review-ul acesta. people must know about it! intrebare: e firesc pacanitul de la on/off?

  • 12 noiembrie 2009 la 5:51 pm
    Permalink

    Setul Exo are la pornire un soi de pacanit, dar nu este pacanitul tipic dat de tensiunea electrica ci mai degraba este sunetul caracteristic unui cuplaj. Deci intr-o masura este normal sa aibe acel pacanit.

  • 4 decembrie 2009 la 2:22 am
    Permalink

    Gery, ceea ce ai remarcat la Exo e ceva întâlnit la sistemele mici de la Blue Sky (am folosit timp de 5 ani Mediadesk) si e legat de faptul că sistemul nu are un sunet articulat în zona de crossover dintre sub si sateliti, probabil si datorită faptului că subul e fortat să redea 3 octave în loc de 2, cum e cazul la sistemele mari (Prodesk, Sistem One) si practic la mai orice sistem 2.1 profesional.

    Într-adevăr nu e usor să mixezi pe ele, totusi, problema lor nu e în zona 200-300 ci cu o octavă mai jos, acolo e foarte posibil să fie mai degrabă o problemă acustică. Dar sînt excelente ca să te bucuri pur si simplu de muzică si evident, pentru double check. Ceea ce-mi place la Exo este remote-ul 😀 . Păcat că nu l-au implementat si la celelalte, unde tre să te bagi sub mese ca să ajustezi sistemul.

  • 20 ianuarie 2010 la 2:59 pm
    Permalink

    dupa mai bine de 2 luni de la achiztionare constat un mare neajuns… pentru alti producatori de monitoare audio :D: pana la proba contrarie, voi merge numai pe Blue Sky 😉 Mi-am invitat prietenii [multi fac muzica si ei] si au ramas „stumefiati” [detin copyright pe acest cuvant :D] de sound-ul lor.

    Intr-adevar, remote-ul este un mare avantaj! daca avea si switch-ul de on /off tot acolo… 😀

  • 22 ianuarie 2010 la 5:10 pm
    Permalink

    E adevărat, sînt ieftine dar am încercat să pun Sub8 universal la 8040-urile mele si crossoveru e cam zgomotos, în nici un caz utilizabil pentru mine. Se pare că pretul se justifică prin folosirea unor componente ieftine.

  • 8 iunie 2010 la 8:23 pm
    Permalink

    Review-ul de pe aceasta pagina este o traducere lenesa a review-ului celor de la Sound On Sound de acum cativa ani. Rusine.

  • 9 iunie 2010 la 10:11 am
    Permalink

    Salut Waar,
    Articolul trebuia sa fie initial doar o stire despre produs, insa mai apoi s-a transformat in review. Persoana care l-a scris e posibil sa se fi inspirat si din sursa mentionata de tine.
    Peste tot exista ceva sa te inspire, iar tu ar trebui sa sti asta mai bine, Rtmoe, ma friend.
    Pe langa toate acestea, magazinul nostru – Soundcreation.ro este Distribuitor Oficial Blue Sky in Romania, iar producatorii in general pot face referinta la anumite articole despre produsele lor.
    http://abluesky.com/category/news/

    PS: Spor la bombing.

    Noroc si numai bine!
    Alex Muntean.

  • 28 martie 2011 la 10:48 am
    Permalink

    Si eu le-am cumparat, dar nu le recomand nimanui. Ca sunet recunosc ca-s ok. Dar dupa ce le-am cumparat au crapat, am inteles ca asta a fost situatia unui lot intreg. Au fost reparate pe garantie, iar dupa ce au iesit din garantie au crapat din nou. Acum ma chinui sa le repar, dupa ce le-am dus la un electronist mi-a explicat ce munca de mantuiala au facut cand le-au reparat.

  • 29 noiembrie 2021 la 6:03 pm
    Permalink

    Are cineva manualul de service de la Exo 2? Si la mine au crapat 2 condesatori din aplificator si din pacate nu stim ce valori au ? Sau are cineva oare modelul asta inca functional si ne poate spune ce valori au acele piese ? E vorba de c7 si c8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.