Video Ingenios: Cum sa faci hit-uri de Hip Hop.

Ninja Mixer, online!

Salut!

Eu sunt Alex Muntean. Long time no write… dar de azi voi posta si eu pe Soundblog (alaturi de Florin) diverse chestii care mi se par, dintr-un motiv sau altul, interesante, pentru a le imparti cu intreaga lume studiofila.

Voi incepe cu un video interesant, ingenios, cu o nota de hazliu,  care „discuta” despre productia unui instrumental de Hip Hop.

Omul care a realizat tutorialul, il prezinta intr-un mod neconventional, explicand compunerea instrumentalului, dar si niste notiuni de sinteza si mixaj, folosind Reason pe post de platforma DAW.

 

NOTA*: Pentru ca sa va puteti bucura pe deplin de video, in toata splendoarea lui, ar trebui sa aveti cunostinte de limba engleza, sa fi avut macar o data contact cu Propellerhead Reason si macar o idee despre ce inseamna productia si procesarea audio.

In concluzie, newbies beware!

 

La urmatorul link puteti gasi si textul video-ului:

http://www.boyinaband.com/tutorials/tutorial-how-to-make-hip-hop-hits/

 

Citat preferat:

„Now there’s one thing with low frequency bass
’cause now the kick and the bass are competing for space”

 

Misiunea mea aici s-a incheiat.

Woooosshh!

 

Un comentariu la „Video Ingenios: Cum sa faci hit-uri de Hip Hop.

  • 22 iunie 2011 la 11:14 pm
    Permalink

    Interesant.Am fost dintotdeauna fascinat de productia de muzica.Am inceput cu FL Studio si Sonic Acid (acum 9-10 ani), am continuat putin cu Reason, am trecut cateva luni prin Nuendo si am ajuns intr-un final la Cubase.Pentru mine, cel din urma inseamna tot ce-ti poti dori de la un DAW (sa nu uit si logic pro, dar pt mac).

    Faceti un articol ceva, si despre cubase, daca se poate.

    Sau sa prezentati un top al vst-urilor pe categorii: chitara (ex real guitar), main (ex: nexus), bass (trilogy spectrasonic) etc etc.

    Pentru fiecare dintre noi ar fi de mare ajutor un schimb de experienta. Chiar daca eu poate cred ca stiu toate chestiile posibile pe care le pot face, intotdeauna poate veni cineva cu o idee noua, o chestie noua care se va dovedi utila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.