M-audio VENOM

NAMM Show 2011, M-audio lanseaza primul synth din istoria companiei. S-a facut mare valva in jurul acestuia si inainte de lansare si se face si acuma dupa ce a fost lansat. Acesta este un synth cu 49 clape care, spun ei, „combina caracterul sintetizatoarelor analog clasice cu procesarea moderna digitala” care ar trebui sa fie reteta garantata de succes. Interfata audio integrata va permite sa il puteti folosi si cu Pro-Tools sau orice alt DAW. Acesta se vinde cu suma de aproximativ 550 euro.

Dintre caracteristicile cele mai importante mentionam:

  • 512 patch-uri simple si 256 patch-uri pe layere
  • suprafata de control intuiva si usor de folosit + editor software
  • 49 clape de marime normala
  • compatibilitate cu Pro Tools
  • interfata USB audio/MIDI

Speram ca in viitorul apropiat sa putem si pune mana pe un VENOM, sa va putem oferii si niste informatii mai substantiale si mai complete.

Clipul oficial de prezentare continand si „marturiile” utilizatorilor.

Enjoy

6 comentarii la „M-audio VENOM

  • 17 februarie 2011 la 2:56 pm
    Permalink

    Cand ii vezi pe cei de la Crystal Method cu Andromeda,Jupiter si Moog pe langa ei si laudand jucarioara asta te intrebi daca nu o fi doar simpla reclama. Sunt curios sa vad daca l-a testat cineva si cum se aude. Dupa cum arata banuiesc ca va fi in gama de keyb Gaia, Sh-201, Blofeld sau Mopho. Cand il testeaza cineva chiar as vrea sa aud o parere.

  • 23 februarie 2011 la 5:13 am
    Permalink

    Cu specificatia că Mopho fiind 100% analog sună complet diferit de masinutele astea digitale.

    De altminteri designeru Venomului, luat la întrebări de reporteru de la sonicstate în privinta alias-ului oscilatoarelor răspunde că… nu-l deranjează 😀

  • 23 februarie 2011 la 4:50 pm
    Permalink

    Sunt curios de cum suna si poate voi avea ocazia sa incerc acest synth, dar in general aliasing-ul murdareste sunetul.

    Am impresia ca aliasing-ul este principalul vinovat pentru care efectele/simulatoarele digitale suna mai plate – 2D – decat „3D-ul” analogic.
    Cel putin asta este parerea si impresia mea.

    Noroc,
    Alex.

  • 24 februarie 2011 la 3:10 am
    Permalink

    L-am incercat alaltaieri. Am apasat selectorul de „bank” si s-a blocat. Nu a mai raspuns la butoane, taste, sunet oprit. L-am repornit, am incercat din nou, iarasi… again and again.
    Poate un update de soft il va ajuta, sau poate o fi fost un exemplar defect.

    Sunetul mi se parea slab, chiar foarte slab. Fara dinamica, preseturi cu tonuri obisnuite, nimic nou. Pentru incepatori: poate are un efect de „wow” ca are multe preseturi ritmice, dar nu va lasati orbiti. Incercati-l mai mult timp si daca v-a obosit dupa 15 minute, inseamna ca nu e potrivit.

    Interfata la prima incercare parea putin restrictiva, dar aici nu ma pot exprima cu certitudine, ca poate exista o serie de trucuri ce il fac mai improvizativ la sounddesign.

  • 24 februarie 2011 la 6:58 pm
    Permalink

    Aliasingul este marele „păcat” al tehnologiei digitale, mai ales la ratele de sampling uzuale (44,1kHz). El devine foarte evident si poate fi observat cu usurintă dacă folositi un sampler mediocru si încărcati un singur sample (gen nota Do2 cu un sunet generic de synth analog, de ex sawtooth) si cântati cu câteva octave mai sus de Do2. Efectul seamănă cu un fel de „suierat de vânt” care se amplifică cu cât cântăm mai sus pe claviatură.

    Tocmai de asta, înaltele sînt întotdeauna proba de foc la sculele digitale, si designurile de înaltă clasă mentin un sunet foarte curat si în ultimele octave ale spectrului.

  • 11 decembrie 2011 la 12:34 am
    Permalink

    Din ce am auzit partea de synth nu e un VA veritabil, ci mai mult un rompler cu efecte. Are sample-uri de synth-uri analogice in el. Despre interfata audio nu ma pot pronunta, nu prea m-a interesat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.