AVID lanseaza Pro Tools 9

avidDe curand a fost lansata cea mai noua versiune a renumitului DAW, Pro Tools si anume Pro Tools 9. Daca pana acuma aveai nevoie de hardware dedicat pentru a folosi Pro Tools, acuma nu mai este asa. Varianta noua se poate folosi cu orice interfata audio ( ASIO sau Core Audio) si se poate si beneficia de aproape toate caracteristicile lui Pro Tools HD.

In plus fata de asta Pro Tools 9 este capabil de proiecte mai mari de pana la 192 de trackuri audio simultan, pana la 128 de trackuri de instrument si pana la 512 trackuri MIDI. Acum puteti obtine rezultate mult mai bune datorita functiilor Automatic delay Compensation, multitrack Beat Detective, DigiBase Pro, functii care inainte se luau separat si care acum sunt incluse in pachetul standard .

Acum puteti face echipa cu alti producatori si ingineri de sunet datorita sistemului de transfer de fisiere OMF/AAF/MXF, acuma puteti schimba proiecte create in alte programe cu proiecte din Pro Tools si vice-versa. Impreuna cu C|24 si ICON, acum puteti folosi consolele si controlerele Avid Artist Serie si Pro Series pentru a va inbunatati workflow-ul si posibilitatile de editare, datorita sistemului EUCON integrat.

pro tools 9

Toate aceste functii si multe altele caracterizeaza Pro Tools 9. Mult mai multe informatii puteti afla de pe pagina producatorului


.

29 de comentarii la „AVID lanseaza Pro Tools 9

  • 26 noiembrie 2010 la 5:11 pm
    Permalink

    9 versiuni si nu am reusit niciodata sa ating vreuna. Avand in vedere pretul, nu cred ca o sa ma ating de asta vreodata… mai ales datorita echipamentului hardware

  • 26 noiembrie 2010 la 6:18 pm
    Permalink

    Bah Marcel…nu ai citit bine!

    Tocmai asta este asa de special la ProTools 9 si anume – NU MAI AI NEVOIE DE HARDWARE SPECIAL SA IL RULEZI!!!

    Awesome!

    Eu nu aveam bani de HD, iar de LE sau M-Powered nici nu voiam sa ma apropii. Varianta asta vine destul de bine, daca vreodata mai vreau sa incerc si altceva in afara de Reaper (care e genial pana acum).

  • 29 noiembrie 2010 la 9:44 pm
    Permalink

    Mda, urmează încet da sigur trezirea la realitate. Să sperăm că si UAD va urma, Tc sigur au planuri în sensu ăsta.

  • 5 decembrie 2010 la 2:55 pm
    Permalink

    Am observat debia dupa ce am postat comentariul ca e hardware independent acum.

    Dar totusi, daca cauti pe net, gasesti crackuit pentru Mac OS X si nimic pentru windows.

    L-as cumpara, dar prima data vreau sa il testez, ca sa stiu ca isi merita banii, ca altfel banii mei ar merge mai mult in Record. De aia nu as da 500$ aiurea si dupaia sa nu-mi placa workflow-ul cu el.

    Macar s-a lansat si o versiune de Windows pana acum? Ca am incercat Avid Forums da nu gasesc unul care sa zica ca l-a rulat/ca are probleme pe windows cu el .. ca si cand nu gaseste nimeni versiune de windows 🙁

  • 5 decembrie 2010 la 8:56 pm
    Permalink

    @ Omu… la fel si SSL cu Duende.

    @ Marcel – sti ca ProTools e la fel ca orice alt DAW, chiar paleste in comparatie cu altele la capitolul Midi si productie.
    Eu ti-as sugera sa inveti bine Reaper-ul, mai ales ca tu ai spus ca principalul tau tel e productia, nu mixajul.

    @ Eu … :)) a aparut Reaper 4 Alpha…ma intorc la testat.

    Cheers.

  • 6 decembrie 2010 la 1:42 pm
    Permalink

    Pai da, la mine principalul e productia, dar is unele nume de DAW care le tot auzi si mereu esti „ia sa vad si eu cum e asta”. Am testat mai multe DAW-uri (nu prea pot numi Reason DAW,dar .. sa zicem), si desi unele, precum Ableton mi-au placut la inceput si am zis ca ma mut pe ele, dupa maxim o luna incepeau sa-mi displaca.

    De aia am zis sa vad ce e si cu Pro Tools, ca poate am sa il consider ca si o extensie pentru ce folosesc acum.

    Momentan imi mai bat capul cu Reaper-ul, si am de gand sa folosesc ReWire indata ce gat computerul doar pentru productie, dar daca ar fi sa pot testa Pro Tools si sa-mi placa, as ramane la Pro Tools + Reason.

  • 7 decembrie 2010 la 11:34 pm
    Permalink

    BTW, SSL sunt in proces de a scoate plugin-urile cu suport nativ – actualmente sunt in a doua faza de beta-test public. 🙂

    Pro Tools-ul nativ incepe sa ma roada un picut, din punctul de vedere al unui fan inrait al Reaper-ului. Macar prin perspectiva „bling”-ului pe care inca il mai are pe intregul mapamondul si a faptului ca este inca utilizat in marea majoritate a studiourilor de talie mai ridicata. Si acum se trezesc si cei de la Cockos sa scoata o varianta noua… :-(( Si mai mult timp de petrecut in fata calculatorului.

    Tom

  • 8 decembrie 2010 la 4:05 pm
    Permalink

    Exact asta spuneam si eu Mihai in postul de mai sus.

    Duende fara dependenta de card dsp.

  • 9 decembrie 2010 la 11:26 pm
    Permalink

    Se poate instala Pro Tools 9 pe windows xp ?

  • 10 decembrie 2010 la 12:05 am
    Permalink

    N-am inteles-o ca atare. Scuzele mele.

    E cineva de aici sa fi fost acceptat pentru rolul de beta-tester SSL pana acum? 🙂

    Tom

  • 14 decembrie 2010 la 4:47 am
    Permalink

    Am fost nedumerit o secundă da mi-am revenit. Asa stiam si io, că nu este nici un beta public la Duende nativ.

    Mă interesează X-urile (desi, recunosc, n-am fost impresionat de Algo Blue, ar fi mare minune ca X-Eq să sune identic însă sînt foarte curios cum stă X-Compu în fața compresorului de la Metric Halo, care momentan detine cu brio titlul de cel mai curat compresor plugin).

  • 14 decembrie 2010 la 2:15 pm
    Permalink

    Incercati seria Focusrite Midnight. Mie mi se par foarte faine, iar pretul este extrem de mic.
    Am incercat si Scarlett, dar nu mi-au placut deloc.
    Midnight Suite in schimb imi par excelente.

    Noroc!

  • 16 decembrie 2010 la 7:11 pm
    Permalink

    Nu există demo la ele, deci n-am cum să le încerc

  • 11 ianuarie 2011 la 10:26 pm
    Permalink

    Muntean, te pricepi.as vrea sa ma ajuti intr-o chestiune, ca, deh, sint incepator desi am o virsta. astept semnal

  • 12 ianuarie 2011 la 12:37 am
    Permalink

    Salut kokor. Spune, te rog, cu ce ai nevoie de ajutor si vedem ce se poate face.

    Noroc.

  • 12 ianuarie 2011 la 7:43 pm
    Permalink

    Cum dau de un virus care imi blocheaza browsere-nu toate- pe internet ? ca am avast dar nu mi-l vede, dracu stie. ca avast imi spunea ca sa updatat. Iconul din bara pentru network imi aparea cable unnpluged.am zis sa reinstalez windowsul pentru ca mi se para suspect/cum mama naibii pot sa scap de virus si te rog sami spuneti niste informatii despre acesta, ce pasi sa urmez .multam fain.

  • 12 ianuarie 2011 la 9:52 pm
    Permalink

    Kokor, se pare ca ai cam gresit blog-ul.
    Acesta este unul despre audio.

    Voi incerca totusi sa te ajut. Incearca sa iti iei NOD ca antivirus, poate asta iti detecteaza virusul de care vorbesti.
    Un alt antivirus bun ar fi Kaspersky.

    Daca nu merge cu niciunul, va trebui probabil sa dai un format si sa reinstalezi Windows-ul.

    Noroc!

  • 12 ianuarie 2011 la 10:33 pm
    Permalink

    Da,mi-am prins urechile aci cu ce va consultati voi dar mi-a placut ca sinteti oamnei de meserie. daca reinstalez windows fara alt intivirus e ok, nu???? Ca sa cumpar alt antivirus sau sa descarc de pe net un NOD, ori ma costa, ori nule pot folosi mult timp.naspa cu banii. dar ce fel intra virusii astia tari in calculator? odata m-am trezit ca boxele sint in functiune, s-au inchis la un moment dat.asta ce-a fost ? multam,scz de vorba mea multa .

  • 13 ianuarie 2011 la 8:50 pm
    Permalink

    Haha, românii is totali, tre sa recunosc!

  • 13 ianuarie 2011 la 11:21 pm
    Permalink

    A propos de ce, faci afirmatia, Omu !?? Tu unde ai invatat limba romana, ca sa nu gresesc sa te includ intre aia de le zici ‘totali’ …
    Eu sint o persoana ok. doar ca nu am apucat sa invat si informatica, altfel am studiat destul, destule….am dat si am primit. Multam, oricum…de atentie !

  • 28 ianuarie 2011 la 10:45 am
    Permalink

    Salutare ! Am si eu o nedumerire. Am folosit pana acum Logic studio, mi-as fi dorit sa pot folosi si Pro Tools dar necesita ceva echipament hardware care costa suplimentar… Acum odata cu versiunea 9 a Pro Tools, lucrurile se simplifica; doresc sa stiu daca a facut cineva pana acum o comparatie intre Logic Studio 9 si Pro Tools 9 – avantaje-dezavantaje, parti bune si proaste la ambele … Multumesc !

  • 28 ianuarie 2011 la 4:55 pm
    Permalink

    Pe scurt, dacă folosesti DAWu mai mult pt mixat, ProTools are o parte de audio mai solidă, dacă vrei să compui Logic are partea de midi mai evoluată. As zice că pentru ce se face în România (productii cu mult midi) Logic e alegerea evidentă, ProTools fiind o sculă mai inginerească, optimizată pentru înregistrări audio (trupe) si mixaj.

  • 7 februarie 2011 la 4:17 pm
    Permalink

    salut.stiti cumva daca AVID HD i/o merge cumva si fara HD NATIVE sau HD1,HD2,HD3?mersi

  • 13 februarie 2011 la 1:29 am
    Permalink

    Desigur Leo, ar trebui sa mearga ca orice alta interfata audio, insa daca vrei sa te bucuri de ProTools HD ar trebui sa ai placile de accel.
    Poti folosi Avid HD i/o cu orice DAW.

    Dave Pensado parca zicea recent ca Avid HD i/o e convertorul lui preferat, daca am retinut eu bine.

    Numai bine,
    Alex Muntean.

  • 13 februarie 2011 la 4:05 am
    Permalink

    Leo, nu stiu daca te intereseaza asta in mod explicit, dar unii spun ca intr-un timp scurt pretul hardwareului Protools va scadea drastic pe piata second (datorita deschiderii standardului si prezenta unor altor marci cu placi profesionale dotate cu tehnologii mult moderne decat le are ProTools).

  • 13 februarie 2011 la 6:15 pm
    Permalink

    Deja am primit o ofertă de sistem HD3 la 3000 euro 😀

  • 18 februarie 2011 la 7:34 pm
    Permalink

    multumesc frumos pt raspunsuri.m-am orientat spre apogee symphony in schimb.vine cam in 2 saptamani.sper sa fi facut o alegere buna…………..

  • 23 februarie 2011 la 5:15 am
    Permalink

    Apogee sună f bine, mai ales dacă ai nevoie de amaru de canale care îl oferă.

    Io am optat pt Metric Halo. Mult mai multe optiuni în privinta a ceea ce stie să facă scula, nu ca nr de canale.

  • 17 decembrie 2012 la 1:51 am
    Permalink

    Foarte tare programul, mai ales acum ca il pot rula pe Windows 7… am luat doar trialul sa vad cum merge si de ce e in stare programul asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.