Korg Monotron, sintetizator analogic [VIDEO]

korg-monotron-460-80Korg Monotron, micutul sintetizator analogic cu controler tip ribbon a fost senzatia  Mussikmesse 2010. La prima vedere acesta pare mai mult o jucarie decat un instrument muzical, dar asta pana ajungi sa vezi ce poate el face defapt. Acesta este construit sa livreze sunet pur analogic, dar din pacate cu posibilitatea de control limitata si cu o constructie adresata mai mult consumer-ului.

Korg Monotron are un circuit relativ simplu. Acesta are la interior:

1 buc Voltage Controled Oscillator, 1buc Voltage Controled Filter, 1 buc: Low Frequency Oscillator. La exterior acesta are un keyboard controller de tip ribbon cu tehnologie imprumutata de pe echipamentele din seria Kaoss, o intrare auxiliara, o iesire de casti si un control de volum.Korg Monotron se alimenteaza cu baterii.

monotoron_TOP_MAIN_634049404600190000

De mentionat ca filtrul cu care este echipat Korg Monotron este cu acelasi circuit din filtrele cu care erau echipate renumitele sintetizatoare Korg MS-10 si MS-20, modele care desi au fost construite acum 30 ani, de filtrele lor specifice se vorbeste si in ziua de azi.

Prin intrarea auxiliara de pe Monotron se poate conecta orice sursa externa de sound pentru a fi trecuta prin filtrele mai sus mentionate.

korg_monotron

Monotron a fost lansat pe piata si la noi in luna August, iar pretul la care se vinde acesta este de numai 260 lei. Consideram ca isi merita banii chiar daca este folosit numai pentru filtrul cu care este echipat.

Pentru cei curiosi, va prezentam un mic clip cu potentialul acestui sintetizator.

2 comentarii la „Korg Monotron, sintetizator analogic [VIDEO]

  • 17 august 2010 la 9:39 pm
    Permalink

    Initial am privit cu scepticism acest instrument, dar vazand acest video si auzind sunetele pe care le poate produce, (condimentate cu efecte), deja imi inchipui la ce anume as putea sa-l folosesc atat live cat si in studio.

    Singura mea nedumerire este cu privire la tipul/tipurile (?) de unde sonore pe care le poate produce VCO-ul…
    Stie cineva?

  • Pingback: Sintetizator analog (Korg Monotron + Casio SA-10)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.