Roland GAIA synthesizer SH-01 [video]

Anul acesta la Frankfurt Musik Messe , Roland au lansat doua noi sintetizatoare, GAIA SH-01 si AX-09 Lucina. In acest post vom vorbi putin despre GAIA care se vrea a fi o continuare a traditiei Roland in materie de synth-uri analogice.

Roland-GAIA-SH-01

Cu toate ca GAIA are la baza tehnologie virtual analogica, interfata lui pare scoasa din anii 80 cu un iz usor modern. Aceasta are o combinatie buna de butoane, knob-uri rotative si slider-e impreuna cu o claviatura compacta, velocity sensitive, de 37 clape. Putem spune despre acest synth ca este cel mai direct din ultimii ani produs de firma japoneza.

Acesta beneficiaza de o constructie destul de usoara si compacta, in sensul ca el cantareste mai putin de 5Kg si poate fi alimentat atat cu alimentator cat si cu baterii.  Caracteristicile tehnice insa sunt departe de a fi usoare.

sh-01-back-big

Cu o polifonie de 64 de note impartita in 3 straturi cu un filtru multi-mode si 3 envelope-uri pe strat, nu va fi foarte greu sa construiti patchuri dintre cele mai „monstruoase”. SH-01 mai ofera si 128 de patchuri gata construite care le puteti accesa usor dupa bank si patch number. Pe langa toate acestea, binenteles ca SH-01 este dotat si cu un arpegiator si binenteles o sectiune de efecte care contine: reverb, delay, fuzz, distorsion, flanger, phaser, etc. Acestea pot fi combinate cate 5 simultan.

Roland anunta ca pretul aproximativ pe piata va fi de 799$ si va putea fi cumparat in viitorul apropiat.

Cand va fi lansat pe piata vom incerca sa punem mana pe unul si sai facem si o recenzie proprie. Pana atunci ne uitam la filmari si la fotografii…

Video :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.