Imbunatatirea functionarii aplicatiilor audio sub Windows XP – partea II

Modificari care ar merita executate

In principal, odata ce ai oprit sunetele de sistem, te-ai asigurat ca procesorul functioneaza la viteza sa maxima si ai setat ca procesele ce functioneaza in background-ul Windows-ului sa fie prioritare, nu mai sunt necesare modificari pentru a avea o buna performanta a proceselor audio. Totusi, dupa parerea mea, ar mai fi cateva modificari care ar merita executate.

Oprirea functiei de auto-ascundere (Auto-Hide) a taskbar-ului

Da click-dreapta pe o zona goala a taskbar-ului, alege optiunea Properties, si de-bifeaza casuta „Auto-hide the Taskbar”. Cu toate ca vei putin mai putin loc pe ecran, procesele audio nu vor mai fi intrerupte de fiecare data cand taskbar-ul apare sau dispare.

Oprirea functiunii System Restore pentru toate hard disk-urile

In tab-ul System Restore din applet-ul System (gasit in Control Panel), bifeaza casuta „Turn Off System Restore on all drives”.

In mod implicit, Windows XP-ul executa tot felul de operatiuni in background, monitorizand modificarile aduse setarilor, cum ar, de exemplu instalarea de drivere noi si de aplicatii; acest lucru ajuta in cazul in care apare o problema cu sistemul de operare, prin revenirea la o configuratie trecuta care functiona, configuratie salvata cu ajutorul System Restore-ului. Cu toate acestea, muzicienii tind sa nu doreasca imprevizibilitatea acestei sarcini suplimentare si a efectului ei, posibil nefast, asupra performantelor calculatorului. Mare parte folosesc aplicatii de genul Norton Ghost pentru a salva o „imagine” completa a unei partitii in momentul dorit de ei.

Oprirea functiunii de hibernare

In applet-ul Power Options, alege pagina Hibernation, si de-bifeaza casuta „Enable hibernation”.

Pentru a intra in hibernare, Windows-ul salveaza intreg continutul memoriei RAM intr-un fisier de pe hard disk, apoi opreste calculatorul; la repornire, memoria RAM e reincarcata, si poti continua sa lucrezi la calculator exact din punctul din care ai pornit hibernarea, fara a mai fi necesare reboot-area si repornirea tuturor aplicatiilor pe care le foloseai. Dezavantajele ar fi urmatoarele: in cazul unui calculator cu peste 1 GB de RAM, procesul de salvare/reincarcare poate sa dureze mult; hibernarea poate cauza uneori probleme interfetelor audio Firewire, datorita faptului ca interfata nu „se trezeste” complet inaintea sequencer-ului, ducand la o eroare de sistem, si la nevoia ulterioara de a trece prin tot procesul de reboot-are si injuraturi aferente unei astfel de erori.

Setarea vitezei de aparitie a meniurilor

Din applet-ul TweakUI, da click pe optiunea Mouse din pane-ul din stanga. Trage slider-ul Menu Speed maxim catre stanga, apoi da click pe OK. Astfel, toate meniurile care in mod normal cascadeaza vor aparea instantaneu, nu dupa o scurta (si enervanta) intarziere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.